Bloggnorge.com // Malin Tindslett
Start blogg

SKOLESTART

Kategori: SKOLESTART | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 15. august , 2019 kl. 10:09

Skolestart og skole hvordan er det for deg?. Dette er et tema som folk skriver om     hvert år. Skolestart kan være utfordrende for mange. Mange har kanskje allerede begynt å grue seg eller glede seg. Fått  masse forskjellige tanker inn. Datoen folk    begynner på er kanskje folk skremmer dem mest. Mange lurer på hvorfor vi i det hele tatt går på skolen, eller hvorfor vi må lære.

Men . å komme tilbake til skolebenken etter lang sommerferie kan være tøft, derfor har jeg tenkt på 10 tips som kanskje kan hjelpe akkurat deg eller få en mykere start på skoleåret.

  1. LEGG DEG TIDLIG– Du kan ikke forvente når du legger deg 01:00 eller 02:00 og forvente at du er uthvilt. Noen klarer sikkert det , men det er ikke bra for i lengden. Legg deg tidig og våkne tidlig, dette er noe som du må venne deg til og da blir det ikke så ille å stå opp når alarmen kommer på og solen er oppe, istedenfor å starte dagen din med 10 kopper med kaffe eller ta masse for å klare og holde deg våken for å få følge med.
  2. LAG EN PLAN FOR DAGEN OG UKEN– Lag en liste over alt du trenger å kjøpe og hva du må gjør en dag eller for uken. Kjøp gjerne en kalender eller en bok hvor du kan sette opp viktige ting- det kan være alt fra hva du skal en dag- lekser osv. Ved å bruke dette som jeg anbefaler , ved å gjøre dette og stryke tingene du har gjort vil du føle deg mye bedre , det ser mye ryddigere ut og du har mer kontroll over det.
  3. FINN FREM ANTREKK OG  PAKK SEKKEN DAGEN FØR + MATPAKKEN DU SKAL HA–  Hvis du er som meg kan jeg godt bruke lang tid på å finne ut hva man skal ha på seg og da flyr tiden.  Kan være lurt å finne finne frem klær og pakke sekken kvelden før det gjelder også med maten. Smør den kvelden før den også å sett den i kjøleskapet veldig smart og praktisk. . Dette vil spare deg for masse tid om morgenen slik at du kan sove litt lenger eller nyte en morgen te hvis du føler for det.
  4. FROKOST– Spis frokost hver dag . Det er grunnlaget du trenger å gi deg energi og holde deg fokusert gjennom dagen. Husk , hjernen din er en maskin som trenger drivstoff for å funke.
  5. PLANLEGG HVORDAN DU SKAL KOMME DEG TIL SKOLEN-  Kjører du, sykler du , buss eller tog. Pass på at du har planlagt dette i god tid , så du rekker å komme på tiden. Det hadde vært litt kjedelig hvis du kom for seint. Og for all det sørg for at mobilen din er fulladet- ingenting er kjedeligere enn å gå tom for strøm på vei til skolen, eller glemme hodetelefonene hjemme slik at du må høre på fyren i nabosetets telefonsamtale klokken åtte på morgenen
  6. FÅ OVERSIKT OVER TIMEPLANEN DIN– Sjekk timeplanen din nøye og prøv å finn ut hvor lang tid du bruker fra å gå fra klasserom til klasserom. Hvis du har tid kan du prøve å teste ut ruten. Spesielt om du går på en stor skole. Dette vil hjelpe deg fra å gå deg vill eller gå inn i feil klasserom, som kan være litt pinlig.
  7. VÆR PÅ GODFOT MED LÆREREN– Det betyr ikke at du alltid skal ha med et eple å gi. Bare gi dem et godt inntrykk av deg, ikke skulk timer, prøv ditt aller beste på å levere leksene i tide og kom aldri for sent. Ved å gjøre dette vil de respektere deg, og kanskje hjelpe deg litt ekstra med essayet du ikke får helt til.
  8. FÅ DEG NYE VENNER OG BEKJENTE- Ta vare på dine gamle venner, men gjør en innsats for å få nye: dra på sosiale tilstelninger på skolen og meld deg inn i interessegrupper.  Meld deg inn i minst en ny klubb som matcher dine interesser som vil gi deg kontakt med likesinnede personer. Du burde også prøve å finne en studiekamerat og stift bekjentskap til elever i klassene over deg slik at de kan gi deg litt info om lærere, fag og alt i mellom – deres inside informasjon er gull verdt! Venner, er som vi tidligere nevnte, hva som gjør skolen og universitetet så spesielt. Ikke gå glipp av det! . Jeg vet dette kan være vanskelig fordi jeg har slitt med dette selv.
  9. HOLD DEG TIL ET BUDSJETT-  Du er faktisk  student! Så vær forsiktig med å ikke bruke opp pengene dine på snacks og (for mye) god mat i kantina, eller å bruke opp alt på byen i helgene. Lag et budsjett og hold deg til det!
  10. VÆR DEN BESTE VERSJONEN AV DEG SELV- Dette er tiden for personlig vekst og du kommer til å lære mye om deg selv – vær den fantastiske personen du er ment for å være. Utfordre deg selv og gå ut av komfortsonen, og ikke la deg stoppe av andre og deres meninger. Folk vil respektere deg mer hvis du er deg selv fullt og helt.

Husk at din tid som student virkelig er den beste tiden av ditt liv! Alle kan se seg tilbake og si at uansett hvor mye du hater det der og da, med eksamener og slit, vil du alltid lengte tilbake til tiden som student senere i livet.

Noe jeg selvfølgelig har glemt å ta med er utstyret dere trenger til skolestart:

  • Skolesekk eller væske
  • Innesko hvis det er kaldt på gulvet 
  • Drikkeflaske
  • Pennal
  • Skrivesaker 
  • Botrekk
  • Matboks
  • Navnelapper
  • Gymbag- med treningsklær osv
  • Skrivebøker 
  • Permer hvis du synes de på skolen ikke er så fine.

Håper du fikk litt inspirasjon av dette, så ønsker deg  lykke til med skolestarten når den tid kommer.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.