Bloggnorge.com // Malin Tindslett
Start blogg

KJENNER DU PÅ KROPPSPRESS

Kategori: HELSE, KROPPSPRESS | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 15. august , 2019 kl. 10:41

HVA ER KROPPSPRESS?

Kroppspress er å ha mer fokus på kroppene enn det enn det som er inni oss . Det kan være fokus på hår , vekt, ansiktsform, kroppsform eller kjønnsorganer. Vi gir hverandre ofte kommentarer på hvordan vi ser ut . Men enn kommentarer på hvordan vi er som mennesker. Noen bruker utseendet til å slenge dritt. Andre opplever baksnakking og stygge blikk. Kroppspress er forventninger til hvordan vi skal se ut .

Hvis vi er innafor idealet får vi ikke kommentarer. Bryter vi med idealet kan vi få negative kommentarer eller blikk .

For noen er det veldig klare regler om hvordan skal se ut. Det er ikke bare et kroppsideal, det er forskjellige fra miljø.

Det kan kjennes som at man må se bra ut for å bety noe, for å få seg jobb eller kjæreste. Å være fin utenpå gjør at vi kan føle oss vellykka. Men , jeg har den innstillingen selv om du er det . Så er det sikkert ikke du har det så bra inni deg selv.

HVORDAN KJENNES KROPPSPRESS?

Alle kan nok kjenne på kroppspress, men vi påvirkes forskjellig av dette. For dem som har det greit inni seg, har en grei selvfølelse trenger det ikke å bety så mye. For oss som har det vondt kan det nesten bli hele livet vårt. Ser dere forskjellen?.

For noen av oss blir presset så stort , at vi ikke er fornøyde med en eneste ting . Det kan kjennes vondt og ubehagelig. Men , det er ikke alltid vi tørr å vise det fordi da blir man usikker og du vet ikke hvilke kommentarer du kommer til å få på det.

Det kan kjennes slitsomt med kroppspress fordi det overalt hele tiden . Det blir liksom aldri en pause , det bare fortsetter.

For oss som har det vondt inni oss av alvorlige grunner, kan kropp bli en redning. Å fokusere på kropp kan bli en slags frukt. I en periode kan det kjennes bedre enn å kjenne på andre følelser.

HVORDAN FORSTERKES KROPPSPRESS?

Kroppspress kommer ikke fra media , men det opprettholder det . Media plukker opp fra samfunnet hvordan det er fint å se ut. Også så ser vi det i filmer , serier , blader , forskjellige klesbutikker de modellene som er der eller porno.

Vi påvirkes mer av media om vi allerede har en usikkerhet inni oss. Den usikkerheten har oppstått et annet sted. Sosial media skaper ikke kroppspresset jeg vet ikke helt om dette er sant, fordi det er så sykt mange forskjellige om akkurat dette. Men , sosiale medier kan stryke det. Når vi legger ut et bildet av idealet , eller som det kalles av deg selv eller andre ting , så liker folk det . Det er det som gjør at idealet forsterkes.

Vi kan sammenligne oss mye med hverandre De kan også være idoler og personer som vi ser opp til. Vi kan tenke at hvis vi gjør det samme blir vi også lykkelige.

Hvis vi ikke liker oss selv , tenker vi mer på om andre liker oss. Det kjennes godt med likes, det er en bekreftelse på at vi ser bra ut . Men er liksom dette som skal bety alt å få likes på ting.  Da blir likes på bilder viktig for å føle seg bra. Vi mennesker er med på å lage dette kroppspresset , til å opprettholdet dette og styrke dette.  Det finnes masse forskjellige typer press også . Du har for eksempel, karakterpress, kroppspress, alkohol press(drikkepress) motepress, røykepress eller vet ikke om det er så mye lenger. Men, det var det i hvertfall før.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.