Bloggnorge.com // Malin Tindslett
Start blogg

ET ÅR, VENNER FOR LIVET

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 15. august , 2019 kl. 10:00

Overskriften sier deg kanskje ikke så mye. Et år, venner for livet er det ordtaket som alle folkehøyskolene bruker her i Norges land som i hvertfall jeg vet.

LIVET PÅ FOLKEHØYSKOLE!

Når man starter på en folkehøyskole , er det veldig stort fremskritt for mange. Bare å reise alene uten foreldrene langt bort. Er en stor påkjenning. Mange takler dette bedre enn andre. Andre synes ikke dette her er så særlig gøy. Det er derfor vi mennesker er forskjellige. Har forskjellige oppfatninger, hvordan vi sanser , hvordan vi tenker og hvordan vi bruker våres kroppspråk.

Men, det var ikke det jeg hadde tenkt til å fortelle deg om i dag. Som du har skjønt , så har jeg gått på folkehøyskole selv. Angrer virkelig ikke at jeg tok det valget.

Denne folkehøyskolen heter Haugetun Folkehøyskole , ligger på Rolvsøy.

Hvordan kom i det heletatt på at jeg skulle gå et år på folkehøyskole var fordi jeg hadde drømt om det helt siden jeg var mindre. At dette var noe jeg virkelig hadde lyst til . Hva jeg hadde lyst til å gå på hvor jeg skulle gå ante jeg ikke noe om. Men , på folkehøyskole  skulle jeg.

Det jeg lærte å gå på folkehøyskolen eller det jeg sitter igjen med er:

  • Mer selvstendig
  • Respekt
  • Tålmodighet
  • Hvordan det er å bo med andre enn deg selv
  • Komme litt ut av komfort sonen din
  • Ta hensyn
  • Sette på klær, vaskeklær , henge opp klær
  • Eller generelt det å bruke en vaskemaskin

 

LINJETURENE JEG VAR PÅ:

Linjen jeg gikk på Haugetun , var hps. For dere som ikke vet hva dette er så er det en forkortelse for Helse, Psykologi og sosialfag. Jeg synes dette hørtes spennende ut fordi jeg har hatt dette før på videregående. Så da tenkte jeg kunne lære litt om helse der også.

LINJA FOR DEG SOM ER INTERESSERT I MENNESKER OG ØNSKER Å BETY NOE FOR ANDRE! 

Ønsker du å bli bedre kjent med deg selv og menneskene du møter , og samtidig gi noe tilbake. Da vil dette gi en flott ballst videre i livet. Et år innholdsrikt år med alt fra trening og ernæring via psykologi  til familierelasjoner og vanskeligstile mennesker. Vi har ekskursjoner til funksjonshemmede, prostituerte, eldre og vanskeligstilte barn. Vi samarbeider også med en barnehage og overværer en rettsak.

Romaniaturen er et av årets høydepunkt. Vi jobber blant fattige barn, hovedjobben er å leke og vise omsorg til dem.

Året avsluttes med tur til Barcelona, der vi opplever både det alle turister ser , og bakgatene med fattigdom og folk som sliter.

Et år på Hps kan være et flott springbrett til videre helse- eller sosialfaglig utdanning.

Håper du søker på folkehøyskole.

Hvis du lurer på noe mer , er det bare å ta en tur på Haugetunsiden:https://www.haugetun.no/

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.